Sådan kom jeg over

‘Sådan kom jeg over’ er en digtsamling skrevet af Jotún Hilfsdottír. Begravet i kærestesorger skriver han sig gennem smerten. Resultatet er følgende digte, der inddelt i kapitler bearbejder kærestesorger, barndomstraumer, opvækst, dagligdagen og livets eksistentielle spørgsmål. ‘Sådan kom jeg over’ er en debutudgivelse.

Forfatter: Jotún Hilfsdottir
Forlag: Fleksibel
Udgivelsesår: 2021 (1. oktober)
Sideantal: 65
ISBN: 978-87-97082317

Presse:

Næsten alle har prøvet at være forelsket. At drive rundt, så glad, at man intet andet kan, og så sikker på, at nu fandt man endelig verdens dejligste menneske. Men vi har næsten også alle sammen oplevet forelskelsens modpart – den knugende hjertesorg. Og hvordan kommer man sig så over noget så ømt som et brud med kæresten? Jo, før en opblomstring på ny kan begynde, må man vel ty til den snert af ro, der findes i accepten af tingenes tilstand. Ville forelskelsen, eksempelvis, overhovedet være noget uden dens modpart?

I denne debutudgivelse af Jotun Hilfsdottir får vi svaret. Eller rettere – vi får Anton Ian Nielsens dybt inderlige historie – fortalt med digte – om hvordan det lykkedes ham at vriste sig fri af dét mørke, han efter et brud med kæresten lod sig fylde af. Læs Sådan kom jeg over, hvis du selv har hjertesorger – eller hvis blot du holder af den slags poesi, der tager udgangspunkt i det private og partikulære, og som derudover lykkes i at etablere livsbekræftende forbindelser til kærlighedens væsen på et generelt plan.